Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

TV-programma DebatOp2 13-02-2013 over aftreden paus

Publiek gezocht voor live-uitzending op woensdagavond 13 februari 2013!

Het NCRV/ KRO-programma DEBAT OP 2, gepresenteerd door Arie Boomsma, houdt op woensdagavond 13 februari 2013 live vanuit de studio in Hilversum een debat over het terugtreden van de paus.

Benedictus XVI treedt terug als Paus. Tot verrassing van velen, maar ook tot opluchting van heel veel mensen. Is zijn mening over homo’s, lesbiennes, vrouwen en moslims nog wel van 2013? Had hij zich niet veel toleranter tegenover deze groepen moeten opstellen?

In de Tweede Kamer zijn de christelijke partijen nog maar een kleine minderheid, de zondagen worden niet meer doorgebracht in de kerk maar in de koopgoot, het bijzonder onderwijs staat vaak ter discussie en bij de omroepbezuinigingen leggen de religieuze organisaties als eerste het loodje.

Welke rol speelt de kerk nog in onze samenleving? En wat voor eigenschappen zou een nieuwe Paus moeten hebben? Een progressieve Paus, een jonge Paus, of moet zo’n oud instituut als de katholieke kerk niet met alle moderne tijden meegaan?

De live uitzending (gratis) bijwonen?

Voor deze uitzending is het programma op zoek naar publiek, dat begaan is met het onderwerp en daarom de uitzending gratis wil bijwonen. Hoewel het publiek niet kan mee debatteren, is er wel de mogelijkheid om contacten op te doen en na afloop in gesprek te gaan met deskundigen en andere betrokkenen.

Wilt u het debat bijwonen, dat kunt u uw gegevens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen