Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Goed voor LHBT’ers? Dan is het nieuwe Liedboek goed voor iedereen

Op zaterdag 25 mei 2013 wordt in Monnickendam het lang verwachte nieuwe Liedboek – zingen en bidden in huis en kerk gepresenteerd. Op uitnodiging van een enthousiaste, plaatselijke organisatie geven vele belanghebbenden ‘acte de présence’ om workshops te verzorgen die het nieuwe Liedboek vanuit allerlei invalshoeken tegen het licht houden. Ook het LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, verzorgt een workshop. Ineke Lautenbach, workshopleider: ‘Als het nieuwe Liedboek geschikt is voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, dan is het geschikt voor iedereen’.

LKP blij met workshop op Liedboekdag

Liedboek - zingen en bidden in huis en kerkIn het najaar van 2012 werd het LKP benaderd voor de organisatie van één van de vele workshops op de Liedboekdag in Monnickendam aanstaande zaterdag. Voorzitter Wielie Elhorst: ‘Daar hoefden wij niet lang over na te denken. De kerken tellen duizenden LHBT’ers die ook van het nieuwe Liedboek gebruik zullen gaan maken. Het is dan niet meer dan logisch de vraag te stellen of dit Liedboek ook hen voldoende aan kan spreken. Te ontdekken dat je lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender bent, doet wat met je. Het is van grote invloed op je leven en dus ook op je geloofsbeleving. Het is prettig als je daarvan iets kunt herkennen in wat door de kerk ook in liederen en muziek wordt aangeboden.’ Het LKP is daarom blij met de vraag van de organisatie mee te doen aan de Liedboekdag.

‘Goed voor LHBT’ers? Dan is het Liedboek goed voor iedereen’

Workshopleider Ineke LautenbachDe leiding van de workshop is in handen van Ineke Lautenbach (1957), betrokken kerklid en tekstdichter van kerkelijke liederen. Ineke: ‘Als het nieuwe Liedboek geschikt is voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, dan is het geschikt voor iedereen. Dat is het uitdagende uitgangspunt van de workshop.’ In de workshop wordt onder meer gezocht naar geschikte liederen voor Roze vieringen en zegeningen van mensen van gelijk geslacht. En natuurlijk wordt er gezongen.

Elke maand een liedbespreking op de website van het LKP

Na de Liedboekdag zal twaalf maanden lang steeds een andere LHBT’er worden gevraagd een lied uit het nieuwe Liedboek te kiezen dat haar of hem bijzonder aanspreekt. De keuze van de liederen en de achtergronden daarbij worden iedere maand gepubliceerd op de website van het LKP.

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen