Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Galakoor zoekt zangers met passie!

Ben je op zoek naar een koor met ambitie, waar ook ruimte is voor gezelligheid? Ben je daarnaast een (ervaren) zanger(es) die bereid is om buiten de repetities tijd vrij te maken om muziek in te studeren? Kom dan luisteren naar onze uitvoering van Händels Messiah, neem deel aan een gratis koorworkshop of schuif gewoon eens aan bij onze repetitie. Op woensdag 14 oktober beginnen we namelijk aan een bijzonder project: Via Dolorosa, een passie die speciaal voor Galakoor is gecomponeerd door Bernard van Beurden. Het leven en lijden van de vermoorde homoactivist en -politicus Harvey Milk heeft in deze passie een centrale plek gekregen.

Galakoor is het eerste en enige LHBT-koor in Nederland dat uitsluitend klassiek repertoire zingt en zich richt op grote werken voor koor en orkest. Ieder koorlid, van welke seksuele oriëntatie dan ook, viert bij ons op eigen wijze de diversiteit in het leven. Het koor heeft nu 30 leden. Wij streven naar een koor van ongeveer 50 leden dat goede artistieke prestaties neerzet, zowel tijdens eigen concerten, bij LHBT-evenementen als daarbuiten. Galakoor heeft in alle stemgroepen daarom nog plaats voor nieuwe zangers.

Om jou de gelegenheid te bieden geleidelijk met het Galakoor kennis te maken, bieden we je het volgende introductiepakket aan:

Laat je door het Galakoor verleiden tijdens onze uitvoering van Händels Messiah op 9 en 10 oktober (de kosten voor het toegangskaartje brengen we in mindering op de contributie wanneer je lid wordt); Snuffel aan het zingen in het Galakoor tijdens een gratis workshop met andere aspirant- en vaste koorleden onder leiding van Yt Nicolai op woensdag 14 oktober van 19 tot 20 uur; Proef de sfeer in het Galakoor door een of twee keer mee te zingen en/of te luisteren tijdens onze koorrepetities op woensdag 14 of donderdag 29 oktober; Duik onder in het Galakoor tijdens het koorweekend van 23 tot en met 25 oktober op de Paasheuvel in Vierhouten.

Uiteraard mag je ook meteen bij de koorrepetities aanschuiven. We repeteren op donderdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in verpleeghuis Amsta De Poort aan de Hugo de Grootkade 18-28.

Als de kennismaking met Galakoor je bevalt, kun je je aanmelden voor een auditie. Deze wordt afgenomen door de dirigent in het bijzijn van een bestuurslid. Je zingt dan een door jou gekozen lied, bij voorkeur uit het klassieke repertoire.

Meld je komst van tevoren even door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Neem voor meer informatie, beeld en muziekfragmenten daarnaast eens een kijkje op www.galakoor.nl

Graag tot ziens op 9, 10, 14 of 29 oktober!

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen