Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

29 maart 2014: Themamiddag Homoseksualiteit en Geloof in Twente

Op zaterdagmiddag 29 maart 2014 organiseert de kring Homoseksualiteit en Geloof Twente een themamiddag onder diezelfde titel. Bedoeld voor pastores, voorgangers, bestuursleden van kerken, mensen in het pastoraat en natuurlijk voor mensen die zelf worstelen met hun seksuele geaardheid in relatie met hun geloof en/of mensen uit hun familie- of vriendennetwerk. 

Nog steeds lopen mensen die er gaandeweg achter komen dat zij homoseksueel zijn de kans tegen kerkelijke muren van onbegrip en zelfs veroordeling op te lopen met alle verdriet en innerlijke schade van dien. Deze themamiddag wil ruimte bieden om met elkaar in gesprek te zijn over al die vragen en ervaringen die van doen hebben met de relatie geloof en homoseksualiteit. Alle kerkelijke gemeenten en parochies in Twente zijn per brief op de hoogte gebracht van deze thema-middag.

De bedoeling is om een werkelijk open ontmoeting, gesprek en discussie voor te bereiden. Allereerst zal in een plenair deel de persoonlijke zoektocht van enkele van de groepsleden worden verwoord. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit vier workshops:
1. Homoseksualiteit en Bijbel (hoe de betreffende teksten te lezen en te interpreteren?)
2. Homoseksualiteit en mijn persoonlijke zoektocht (uitwisseling van persoonlijke ervaringen)
3. Homoseksualiteit en mijn ‘netwerk’ (hoe om te gaan met de ‘ontdekking’ dat je kind, broer/zus, misschien zelfs je vader of moeder homoseksueel blijkt te zijn)
4. Homoseksualiteit en kerk (hoe gaat jouw gemeente/parochie om met dit thema: welke ruimte is er? Worden er begrenzingen aangebracht? Kan er over gepraat worden? Enzovoorts....

In het afsluitende plenaire deel zal middels een forumdiscussie en het gesprek met ‘de zaal’ vastgesteld worden wat er zoal leeft onder de aanwezigen en welke vragen er wellicht blijven liggen. Mogelijk kan dan ook worden geconcludeerd dat er op een of andere manier een vervolg nodig is van deze middag.   

Waar? Thaborkerk Hengelo (hoek Westelijke Esweg/Gerrit Peuschterstraat tegen over winkelcentrum Hasselo) Wanneer en hoe laat? Zaterdagmiddag 29 maart van 13.30 – 16.00 uur Kosten? Bij de uitgang zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd Info? Jan Ballast (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 053-4773211 of Jan Keijzer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 074-2773236 of Theo Bakker 074-2910900

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen