Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Eerste verjaardag Internationale Roze Kerk Den Haag

De Internationale Kerk voor LHBT in Den Haag viert haar eerste verjaardag met een unieke interreligieuze dienst waarbij VIER religies ertegenwoordigd zijn.

DEN HAAG, NEDERLAND, 10 augustus 2014 - Spiritualiteit, homoseksualiteit en gemeenschapszin zijn het afgelopen jaar samengekomen in een kleinschalige, oecumenische christelijke gemeenschap in het pand van COC Haaglanden, op Scheveningseveer 7. Om deze mijlpaal te vieren hebben we een bijzondere viering.

Op 14 september 2014 leidt pastor Barbara Rogoski een interreligieuze dienst met als speciale gasten imam Hashim Jansen, de joodse activiste Jacqueline Carver en Rati Manjari Jeanet van Stijll, een volgelinge van Hare Krishna, uit Amsterdam. Vier godsdiensten die één onderwerp gemeenschappelijk hebben: God is ons verbindingspunt en houdt van ons allemaal - zoals we zijn.

“Het idee om verschillende religieuze tradities in de IRK bijeen te brengen voor een gezamenlijke interreligieuze dienst is misschien wel een heel vanzelfsprekende manier om de wereld te laten zien dat het mogelijk is om samen spiritualiteit te beleven en vriendschappen te sluiten met hen die een ander geloof hebben. Barbara Rogoski - voorgangster

Tijdens de dienst spelen alle vier leiders een actieve rol door gedeelten voor te lezen uit hun heilige schrift, door hun religieuze liederen te laten zingen en spelen en door iets te zeggen over hun eigen godsdienst, waarin de overeenkomsten tussen deze geloven worden gevierd. Na de dienst wordt het feestelijk samenzijn vanwege het eenjarig bestaan van de Internationale Roze Kerk MCC in Den Haag voortgezet met cake, hapjes en drankjes in het vernieuwde COC Café.

De Internationale Roze Kerk MCC houdt elke tweede zondag van de maand om 15.00 uur een tweetalige dienst, waar gelovigen uit de LHBT-gemeenschap en hun heteroseksuele vrienden en familieleden in vrede en in een geborgen omgeving samenkomen. Deze diensten worden gekenmerkt door traditionele en eigentijdse gebeden en liederen. We gebruiken daarbij filmpjes van YouTube, als de mogelijkheid zich voordoet live zangers, en PowerPoint-voorstellingen om het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om mee te zingen en te lezen. 

Pastor Barbara is actief in de plaatselijke LHBT- en de internationale gemeenschap en biedt pastorale zorg en raad, neemt deel aan verschillende diensten en paneldiscussies en verzorgt presentaties. 

Wij zijn blij en dankbaar om te mogen aankondigen dat onze kerk onlangs is toegelaten als (eerste) partnerlid van de Metropolitan Community Church (MCC) in Nederland. MCC is een wereldwijd netwerk van christelijke kerken voor de LHBT-gemeenschap.

Op 24 december wordt er een speciaal kerstdiner en een Engels- en Nederlandstalige kerstnachtdienst georganiseerd, met medewerking van een plaatselijk koor en met daaromheen nog andere feestelijkheden. Iedereen is welkom om deze bijzondere kerkdienst op 14 september mee te beleven en iets mee te maken wat zelden eerder heeft plaatsgevonden.

(Bron: persbericht IRK 11 augustus 2014)

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen