Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Gay Pride Amsterdam

Ds. Mpho Tutu-van Furth voorganger roze viering Keizersgrachtkerk

Kerkelijke viering  op laatste zondag EuroPride (7 augustus 2016)

Ds. Mpho Tutu-van Furth kon geen priester blijven in de Anglicaanse Kerk van Zuid-Afrika, omdat zij trouwde met een vrouw. Dat is in deze kerk (nog) niet toegestaan. In de roze viering op zondag 7 augustus a.s. in de Keizersgrachtkerk (Protestantse Kerk Amsterdam) is zij wel welkom om haar ambt uit te oefenen en zal zij de overdenking verzorgen.

Lees meer...

EuroPride opent met religieuze viering. Speciale gast: Krzysztof Charamsa

Op zaterdag 23 juli a.s. opent EuroPride met een religieuze viering. De organisatie van de viering nodigde Krysztof Charamsa uit om te spreken. Charamsa kwam in oktober 2015 als priester met zijn partner uit voor zijn homoseksualiteit. Hij deed zijn onthulling in het Vaticaan. Hij werd onmiddellijk van al zijn taken ontheven. Tijdens de viering zal hij spreken over wat vrijheid voor hem betekent.

Lees meer...

Keizersgrachtkerk maakt plaats voor Gay Pride Kerkdienst

Kerkelijke gemeente en LHBT’ers vieren samen Gay Pride Kerkdienst op 2 augustus 2015

Al enige jaren vindt de Gay Pride Kerkdienst onderdak in de monumentale Keizersgracht-kerk in Amsterdam. Na de dienst in 2014 besloot de Keizersgrachtkerkgemeente op de zondag van de Gay Pride Kerkdienst mee te vieren met de bezoekers van de Gay Pride Kerkdienst.

Lees meer...

Gay Pride Kerkdienst 2014

In de Keizersgrachtkerk in Amsterdam vond op 3 augustus 2014 de Gay Pride Kerkdienst plaats. De organisatie was dit jaar in handen van de Protestantse Kerk Amsterdam, het LKP – Landelijke koepelorganisatie christelijke LHBT-beweging, de Keizersgrachtkerkgemeente Amsterdam en CHJC – Vereniging van christelijke homo’s, lesbiennes en biseksuelen.

Lees meer...

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen