De Gay Pride Kerkdiensten door de jaren heen

Sinds 2008 wordt de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride gezamenlijk afgesloten met de Gay Pride Kerkdienst. Op deze pagina een overzicht van alle Gay Pride Kerkdiensten die sinds dat jaar zijn georganiseerd.

Gay Pride Kerkdienst 2012

De viering met het thema "On the Move" vond plaats in de Keizersgrachtkerk. Aansluitend aan de viering werd een Forumdiscussie Lesbisch Bijbellezen georganiseerd. Daarbij gingen spraakmakende theologes met elkaar in debat met als thema “Geniet van het leven met de vrouw die je bemint” (Prediker 9:9).

Gay Pride Kerkdienst 2011

In 2011 werd de viering gehouden in de Keizersgrachtkerk. Het thema was dat jaar "All together now!" De preek van Adriaan van Klinken kun je hier teruglezen. En je kunt de hele viering nog beluisteren via de website van de IKON.

Gay Pride Kerkdienst 2010

Na de openluchtvieringen in 2008 en 2009 zijn we samen met de Protestantse Kerk Amsterdam naar binnen gegaan: de Keizersgrachtkerk. Het thema van 2010: "Celebrate the future!". Ruard Ganzevoort hield die dag de toespraak. Via deze link kun je onder andere een verslag over de viering en de toespraak van Ruard Ganzevoort lezen (sommige links op die pagina zijn helaas niet meer aktief).

Gay Pride Kerkdienst 2009

In 2009 was het Rembrandtplein in reconstructie.... dus weken we uit naar de Westerkerk, op en nabij het homomonument. Een mooie plek om te zijn. Helaas, ook nu hielden we het niet droog. Wel een mooie viering, met het thema: "Gewoon buiten!". Zie het Persbericht Gay Pride Kerkdienst 2009, waarin de viering werd aangekondigd.

Gay Pride Kerkdienst 2008

In 2008 werd voor het eerst een kerkdienst georganiseerd tijdens de Amsterdam Gay Pride, in de vorm van een openluchtviering op het Rembrandtplein. Het thema van die viering was: "Geloof, hoop en liefde". Lees het bijbehorende Persbericht Gay Pride Kerkdienst 2008.