Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Vieringen Roze Zaterdag

Zeer betreurenswaardig: Bisschop De Korte annuleert Roze viering in Sint-Jan

Bisschop de Korte

Het Roze Zaterdag-bestuur is op 15 juni 2017 door bisschop Gerard de Korte geïnformeerd dat de oecumenische gebedsviering op Roze Zaterdag 24 juni a.s. niet langer in de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch kan plaatsvinden. De Korte zou aan het eind van de viering een zegen uitspreken, maar ook dat is nu van de baan. COC Nederland en LKP betreuren het de bisschop zijn eerdere toestemming heeft ingetrokken vanwege de sterk conservatieve krachten in zijn bisdom.

Lees meer...

Roze Zaterdag in Den Bosch in de St.Jan

De jaarlijkse Roze Zaterdag start dit jaar met een oecumenische viering, om 10.00 uur, in de St Jan in Den Bosch. De afgelopen week heeft dit het besluit om deze viering in de St Jan te houden tot veel consternatie in de pers geleid. Als LKP zijn wij blij dat deze oecumenische viering in een kathedraal kan plaatsvinden. Het is weliswaar niet helemaal de eerste keer (dat was in de jaren 80 met een oecumenische gebedsdienst in dezelfde Kathedraal van Den Bosch en daarna een tweede keer in de jaren negentig in de basiliek in Haarlem); maar toch. We hopen, dat dit besluit in het Brabantse, en wellicht in heel Nederland, de dialoog aangaande homoseksualiteit / LHBT en de RK-kerk nadrukkelijk voedt. En daarvoor is ook zeer bruikbaar de brief die Mgr. De Korte aangaande dit besluit aan alle parochianen heeft gestuurd.

Lees meer...

Persbericht Roze Zaterdagviering

Roze Zaterdag Eindhoven 2014 opent met een oecumenische viering

“En God zei: “De aarde moet allerlei levende wezens voortbrengen, ieder naar zijn of haar aard. En zo gebeurde het en God zag dat het goed was.”” Zo lezen we in Genesis 1.

Een bekende uitspraak van pater Jan van Kilsdonk was: “Homoseksualiteit is geen afwijking of stoornis, maar een vondst van de Schepper.”

En daarom wordt de Roze Zaterdag 5 juli, zoals dat al 24 jaar gebeurt, geopend met een oecumenische christelijke viering. Op Roze Zaterdag herdenken we de strijd die in de jaren tachtig van de vorige eeuw gestreden is en tot op de dag van vandaag gestreden wordt voor de erkenning dat wij mensen niet in een hokje gestopt willen worden; dat het niet een verhaal is van zwart of wit. We vieren de diversiteit van alle kleuren van de regenboog.

Lees meer...

Roze Zaterdag 2013: nog even nagenieten

Roze Zaterdag 2013 in Utrecht, wat een feest! Met een prachtige oecumenische Roze Zaterdagviering in de volle Domkerk, en een heel goed bezochte informatiemarkt, Daar was het LKP present in samenwerking met de andere organisaties op het gebied van geloof & homoseksualiteit. Op de website van Netwerk Mirre een uitgebreider verslag, met onder meer de tekst van de overweging uit de Roze Viering van voorganger ds Alleke Wieringa (Remonstrantse Gemeente Utrecht).

Thema's van roze vieringen op Roze Zaterdag

Dit artikel verwijst naar een videoAl vele jaren worden er roze oecumenische vieringen georganiseerd op de landelijke Roze Zaterdag. Weet jij de thema's van de afgelopen jaren?

 

Lees meer...

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen