Patiëntenorganisatie Transvisie start gespreksgroep voor christentransgenders

Het ontdekken van en leren omgaan met je genderidentiteit is een proces dat gepaard kan gaan met veel vragen en worstelingen. Als je christen bent, kunnen die vragen een heel specifieke kleur krijgen: Wat is mijn identiteit voor God? Hoe heeft Hij me bedoeld en hoe mag ik naar mezelf kijken? Mag ik zijn wie ik ben? Vindt God het goed als ik kies voor volledige transitie? Wat brengt het allemaal met zich mee? Hoe sta ik nu in mijn relatie? Hoe ga ik om met de verschillende reacties in mijn kerkelijke gemeente?

In september 2013 start PatiëntenorganisatieTransvisie in Zwolle een gespreksgroep waar je met dergelijke vragen terecht kunt, en waar je jouw verhaal met anderen kunt delen. Natuurlijk kun je hier ook terecht met algemene vragen die elke transgender heeft. De gespreksgroep staat open voor iedereen met een christelijke achtergrond in de meest brede zin van het woord. De gesprekgroep zal functioneren als zelfhulpgroep en zal starten onder leiding van een ervaringsdeskundige en een predikant.
In het Nederlands Dagblad van zaterdag 13 april is een aantal artikelen gewijd aan de komst van de chistentransgendergroep. Je kunt de tekstenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.opvragen bij de christentransgendergroep, of telefonisch bij de Patiëntenorganisatie Transvisie (020 2050914). Ook kun je je hier aanmelden voor deelname. We houden je dan alvast op de hoogte van de ontwikkelingen.