Startbijeenkomst zelfhulpgroep transgender en geloof

Het ontdekken en leren omgaan met je genderidentiteit is een proces dat gepaard kan gaan met veel vragen en worstelingen. Als je christen bent, kunnen die vragen vanuit de dimensie van de christelijke levensovertuiging een heel specifieke kleur krijgen. Patiëntenorganisatie Transvisie start op 19 oktober 2013 een zelfhulpgroep rond dit thema.

Allerlei vragen kunnen op je af komen. Wat is mijn identiteit voor God? Hoe heeft Hij me bedoeld en hoe mag ik naar mezelf kijken? Mag ik zijn wie ik ben? Vindt God het goed als ik kies voor volledige transitie? Wat brengt het allemaal met zich mee? Hoe sta ik nu in mijn relatie? Hoe ga ik om met de verschillende reacties in mijn kerkelijke gemeente? En zo zijn er veel meer vragen te noemen, die op je af kunnen komen als je christen bent en transgender.

De startbijeenkomst van deze groep vindt plaats op zaterdag 19 oktober 2013. De eerste bijeenkomst is oriënterend en inventariserend van karakter. Dat wil zeggen, dat het programma erop gericht is elkaar te leren kennen, dat we een globaal idee krijgen van de onderwerpen waar we over willen spreken, en dat we nadere afspraken maken over de volgende bijeenkomsten.

Inloop vanaf 13:30 uur; start van de bijeenkomst om 14:00 uur. Het adres is Zerboldtstraat 63A te Zwolle. Graag horen we van tevoren of je in de gelegenheid bent om te komen of niet. Je kunt daarvoor een bericht sturen naar Jolanda via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..