Persbericht Gay Pride Kerkdienst 2009

Christelijke viering op Homomonument Amsterdam

Voor het eerst wordt er een christelijke roze viering gehouden op het Homomonument in Amsterdam. De openluchtviering vindt plaats op 2 augustus, de slotzondag van Gay Pride.

Het thema van de openluchtviering is: ‘Kom gewoon naar buiten!’ Dat was wat Jezus zei tegen zijn overleden vriend Lazarus in het Evangelie naar Johannes. Dit verhaal van de opwekking van Lazarus staat centraal in de viering, vooral omdat het duidelijk maakt dat ook (christelijke) homo’s en lesbo’s steeds weer mogen worden aangemoedigd om zich opgewekt te laten zien.

De openluchtkerkdienst vindt plaats op zondag 2 augustus om 12.00 uur bij het Homomonument achter de Westerkerk in Amsterdam. De dienst krijgt een creatieve invulling en een swingend accent met de black gospelgroep ‘G Roots’. Immers, wie naar buiten komt zoals hij of zij is, heeft alle reden voor een prachtig feest!

De openluchtviering is een onderdeel van de Gay Pride en wordt georganiseerd door de Evangelische Roze Vieringen (ERV), het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores (WKHP) en de Stichting Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP).