Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Pink Christmas Kerkdienst in Amsterdam

Voor de vierde keer op rij is er in Amsterdam een Pink Christmas Kerkdienst. Dit roze begin van de kerstdagen is uitgegroeid tot een succesvolle nieuwe traditie. Lesbische en homo-ouders staan deze keer in het middelpunt.

‘In het kerstverhaal wordt een ongehuwde jonge vrouw zwanger van het kind dat men het ‘Licht van de wereld’ zou gaan noemen. Er kwam geen man aan te pas. Dat onconventionele is herkenbaar voor lesbische en homo-ouders. In de Pink Christmas Kerkdienst komen beide verhalen samen’, aldus Wielie Elhorst, één van de organisatoren van de Pink Christmas Kerkdienst. Dominee Jannet van der Spek (Groningen), zelf lesbisch moeder, zal hier in de dienst over spreken.

Dolly Bellefleur leest het kerstevangelie. Zij ontving in november de Andreaspenning van de stad Amsterdam vanwege haar bijzondere verdiensten voor de LHBT-gemeenschap. Het Gay and Lesbian Amsterdam-koor vormt de muzikale ruggengraat van de avond. 

Meer dan Gewenst

Aan de dienst verleent ook Stichting Meer dan Gewenst medewerking. Zij zetten zich in voor lesbo's, homo's en biseksuelen die gekozen hebben voor kinderen binnen hun relatie. 

Datum: zondag 21 december

Tijd: 18.00-19.15 uur, vanaf 17.30 uur en na afloop kerstbrood, glühwein en warme chocolademelk.

Plaats: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 te Amsterdam

Toegankelijk voor rolstoel, ringleiding voor doven en slechthorenden, doventolk aanwezig. Live meeluisteren via: www.keizersgrachtkerk.nl -> kerkdiensten.

Facebook: GayPrideKerkdienst

Twitter: @gaypridekerk

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen