Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Vraagtekens bij onderzoek naar christelijke homotherapie

De Inspectie van Gezondheidszorg heeft na een onderzoek van tien dagen vastgesteld dat de christelijke hulpverleningsorganisatie Different geen therapie aanbiedt die homoseksuele mannen en vrouwen moet genezen van hun seksuele oriëntatie. De vergoeding van verzekeringen voor behandelingen bij Different hoeft dus niet te worden stopgezet, heeft minister Schippers van Volksgezondheid vastgesteld. Het LKP juicht toe dat Different erkent dat homoseksualiteit niet als een ziekte gezien kan worden en dat dat wordt bevestigd door een bevoegde instantie, maar heeft tegelijkertijd nog een aantal vragen over.

Het LKP vraagt zich af of de erkenning dat homoseksualiteit geen ziekte is die genezen kan worden, de lading van de nu uitgevoerde behandelingen dekt. Het aantal klachten van oude cliënten is en blijft groot. Daarnaast zijn de uitspraken van de voorman van de Vereniging Tot Heil des Volks dhr. Henk van Rhee, waar Different onderdeel van uitmaakt, moeilijk te rijmen met beschreven erkenning. In een recente column roept dhr. Van Rhee op tot begrip voor homo's die bewust afzien van een relatie. De vraag mag worden gesteld hoe gezond dit is voor betreffende homo's, ook al erken je dat hun seksuele oriëntatie geen ziekte is. Ook de inhoud van op de website van Different aangeprezen boeken, roept serieuze bedenkingen op bij de uitgesproken erkenning. Zijn de klachten van cliënten en is de directe omgeving van de therapie voldoende in kaart gebracht door de Inspectie? Kan dat in tien dagen? Het LKP roept Tweede-Kamerleden op geen genoegen te nemen met het antwoord van de minister en om te vragen naar nader onderzoek naar de effecten van de behandeling die door Different wordt aangeboden.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de voorzitter van het LKP: Wielie Elhorst, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen