Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Oproep spijtoptanten Different

Op woensdag 1 februari jl. oordeelde de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat de christelijke hulpverleningsorganisatie Different homoseksualiteit niet als een te genezen ziekte beschouwt. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid oordeelde op basis daarvan dat de behandelingen van deze organisatie daarom nog steeds kunnen worden vergoed vanuit de basisverzekering voor ziektekosten. Het LKP - Koepelorganisatie voor de christelijke LHBT-beweging, verbaast zich hierover en roept spijtoptanten op zich te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Er zijn te veel verhalen bekend zijn van mensen die geen baat hebben gehad bij de aanpak van Different. De opvattingen van Different blijven in hun uitwerking in de behandeling op een negatieve manier bijdragen aan het welzijn van haar cliënten. De organisatie geeft haar cliënten duidelijk te kennen dat het aangaan van een relatie niet de Bijbelse weg is. Op zo'n advies knappen meer cliënten en oud-cliënten af, dan dat ervan opknappen.

Het LKP roept oud-cliënten daarom op contact te zoeken met de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De minister heeft aangegeven hier serieus naar te zullen kijken als dit gebeurt. Op de site van Inspectie voor de Gezondheidszorg kunt u vinden hoe u zich kunt melden.

Neem voor meer informatie contact op met Wielie Elhorst, voorzitter LKP, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen