Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

Verder zoeken

Jubileumbundel Netwerk Mirre: Hoe hoor jij het Woord?

Omslag Hoe hoor jij het Woord?

Pauline Verheule en Ria Ettes (samenstelling)

Hoe hoor jij het Woord?
Is het mogelijk vanuit een lesbisch perspectief de Bijbel te lezen?
Hoe zit het met onze vragen en antwoorden met betrekking tot religie en spiritualiteit?
Wat is er voor ons als lesbische/ biseksuele gelovige vrouwen veranderd in de loop van de tijd?
Hoe staan wij in de christelijke traditie?

Lees meer...

Boekentip: 'Hartenvrouw'

Begin september 2015 verscheen het boek ´Hartenvrouw´. Het is het debuut van de heteroseksuele auteur Miranda Terpstra-van de Kerk. Op een eerlijke en open manier opent dit boek de harten van gelovige dames, die van de vrouwenliefde zijn.

Lees meer...

Liturgische handreiking bij IDAHOT-wake

Op zaterdag 17 mei 2014 vindt de eerste IDAHOT-wake in Nederland plaats, een avondgebed ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie dat stil staat bij het geweld dat lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders wereldwijd wordt aangedaan. Dit gebeurt in de Oranjekerk (Tweede Van der Helststraat 1-3) in Amsterdam om 20.30 uur. Bij de wake is een liturgische handreiking gemaakt voor voorgangers die op 18 mei a.s. in de zondagse viering aandacht willen besteden aan IDAHOT. U kunt de handreiking hier downloaden. Wilt u de Wordversie van de handreiking ontvangen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De handreiking is gratis voor u samengesteld, maar mocht u een kleine donatie willen doen, dan bevelen wij de informatie daarover in de handreiking (onder 'Crowdfunding') van harte bij u aan.

Verscheurd - Justin Lee

 

Wielie Elhorst schreef een - nieuwsgierig makende - recensie over het boek "Verscheurd" van Justin Lee. Lee is de oprichter van het Gay Christian Network in Amerika. Hij heeft een baptistenachtergrond en is iemand die heel breed vooral kerken en geloofsgemeenschappen met een wat evangelicalere achtergrond weet te bereiken. Zijn boek is zeer recent in de Nederlands vertaling uitgegeven door Ark Media.

Lees hier de (Engelstalige) recensie.

'Schapen in schaapskleren', nieuwe roman over geloof en homoseksualiteit

Cover 'Schapen in schaapskleren''

Matthijs van Mourik komt van de bijbelgordel. Hij is homo en leraar, nou dan weet je het wel! Hij blijft in de kast, raakt overspannen en belandt uiteindelijk bij een instelling die hem tracht te genezen van zijn ‘ziekte’. Niels is ook een van de deelnemers. Pas na de therapie ontstaat er ruimte toe te geven aan hun verliefdheid. De prijs is wel dat Matthijs’ contact met zijn vader wordt verbroken.

Lees meer...

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen