Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

Koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging

'Schapen in schaapskleren', nieuwe roman over geloof en homoseksualiteit

Matthijs van Mourik komt van de bijbelgordel. Hij is homo en leraar, nou dan weet je het wel! Hij blijft in de kast, raakt overspannen en belandt uiteindelijk bij een instelling die hem tracht te genezen van zijn ‘ziekte’. Niels is ook een van de deelnemers. Pas na de therapie ontstaat er ruimte toe te geven aan hun verliefdheid. De prijs is wel dat Matthijs’ contact met zijn vader wordt verbroken.

Edward Sanders loopt stuk op de kerk. Zijn partner Eric is niet-gelovig. Edwards ouders zijn bezorgd, moeder opmerkelijk meer dan vader. Hoe dat komt blijft lange tijd verborgen. Vader Hendrik loopt als ouderling aan tegen het formalisme van de kerk. Moeder Liesbeth heeft ook een wat zonderlinge, ongetrouwde zus Coby. Om haar heen zweeft de vraag: is ze ‘het’ nu wel of niet?  Schoorvoetend krijgt Edward van zijn ouders de ruimte, die Coby nooit kreeg.

In beide levensverhalen speelt dominee Lodewijk Bruin een rol. Door het tonen van begrip voor de positie van homoseksuelen, wordt hij door zijn classis uitgerangeerd. Via allerlei omwegen komen de wegen van Lodewijk Bruin en de jongens samen. Toeval?

Klik hier voor een leesfragment.

‘Schapen in schaapskleren’ door Jacob Diederiks, met het thema homoseksualiteit, relaties en geloof. IBSN: 9789462069053. Het boek is te bestellen bij Boekscout.nl. Het boek is ook te bestellen via de boekhandel.

Stichting Menno Mulder Fonds

De Stichting Menno Mulder Fonds
ondersteunt kleinschalige activiteiten van christelijke LHBT-organisaties
dan wel activiteiten die gericht zijn op de doelgroep van de christelijke LHBT’ers

Naar de website van het Menno Mulder Fonds

Agenda

Geen evenementen